Η Ρυθμική είναι ένα Ολυμπιακό Άθλημα σχετικά πρόσφατο καθώς εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες τη δεκαετία του 40. Είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο άθλημα που συνδυάζει υψηλού επιπέδου τεχνικής ασκήσεις με το σώμα, ακροβατικές ασκήσεις, στοιχεία χορού και χορογραφίες γενικότερα σε συνδυασμό με ασκήσεις με όργανα (σχοινάκι, κορδέλα, μπάλα, κορίνες και στεφάνι).
Οι χορογραφίες δίνουν τη δυνατότητα στις αθλήτριες να αναπτύξουν τις κινητικές και εκφραστικές τους ικανότητες και να τελειοποιησουν το επίπεδο των ασκήσεων.Η Ρυθμική είναι ένα Ολυμπιακό Άθλημα σχετικά πρόσφατο καθώς εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες τη δεκαετία του 40. Είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο άθλημα και συνδυάζει υψηλού επιπέδου τεχνικής ασκήσεις με το σώμα, ακροβατικές ασκήσεις, στοιχεία χορού και χορογραφίες γενικότερα σε συνδυασμό ασκήσεις με όργανα (σχοινάκι, κορδέλα, μπάλα, κορίνες και στεφάνι).
Οι χορογραφίες δίνουν τη δυνατότητα στις αθλήτριες να αναπτύξουν τις κινητικές και εκφραστικές τους ικανότητες και να τελειοποιησουν το επίπεδο των ασκήσεων.
Η ενασχόληση με το άθλημα σε επίπεδο μαζικού αθλητισμού θα δώσει πολύπλευρα οφέλη στο παιδί σας και θα του χαρίσει φυσικά μια πολύ δημιουργική ενασχόληση και ενδιαφέρον.
Σωματικά θα βελτιώσει τη δύναμη, τη ευλυγισία, το συντονισμό, τη ισορροπία και την αντοχή.
Μέσα στη ομάδα θα καλλιεργήσει τις κοινωνικές του δεξιότητες, την ομαδικότητα, τη συνεργασία, το ήθος.
Μέσα από τις χορογραφίες θα αναπτυχθεί η αντίληψη της μουσικής, της χορευτικότητας και της εκφραστικότητας.
Όλες αυτές οι δεξιότητες θα του προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για την ενασχόληση και με άλλα αθλήματα όπως συγχρονισμένη κολύμβηση, χορός κτλπ με τα οποία ίσως θέλει να ασχοληθεί στο μέλλον.